نوبت.نت | نوبت دهی پزشکی، سامانه نوبت دهی اینترنتی پزشکان و کلینیک ها
نوبت.نت
نوبت دهی و مشاوره آنلاین
پزشکان
بیمارستان ها
    اخبار مربوط
      برخی سیگاری‌ها هیچگاه دچار سرطان ریه نمی‌شوند!

      برخی سیگاری‌ها هیچگاه دچار سرطان ریه نمی‌شوند!

      0 دیدگاه 7 اردیبهشت 1401 چاپ خبر بازدید: 10525
      محققان با بررسی سلول‌های ریه افراد سیگاری و غیر سیگاری، به نتاج جالبی در خصوص ارتباط سیگار کشیدن با ابتلا به سرطان ریه رسیدند.

      سیگار کشیدن و سرطان ریه: یک تراژدی قابل پیشگیری

      سیگار کشیدن و سرطان ریه متاسفانه ارتباط تنگاتنگی دارند، به طوری که سیگار عامل نزدیک به ۹۰ درصد از کل موارد سرطان ریه است. هر پک، هزاران ماده شیمیایی مضر را وارد ریه‌ها می‌کند که بسیاری از آن‌ها سرطان‌زا هستند. اما در حالی که خطرات ترسناک هستند، فواید ترک سیگار - یا هرگز شروع نکردن آن - عمیق و تغییردهنده زندگی است.

      سرطان ریه یکی از علل اصلی مرگ و میر به وسیله سرطان در آمریکا محسوب می‌شود که به شدت با کشیدن سیگار مرتبط است. برای دهه ها، محققان احتمال می‌دادند مواد سرطان زای شیمیایی که در دود سیگار وجود دارند، به «دی ان ای» فرد آسیب وارد کرده و سبب جهش‌هایی در «دی ان ای» شوند که سرطان زا هستند.

      سیگار و سرطان ریه  

      با وجود این، محدودیت‌هایی که در روش‌های مطالعه و طراحی وجود دارد، تا الان سبب شده اند این نظریه به شکلی قطعی ثابت نشود؛ چرا که راهی برای اندازه گیری دقیق جهش‌ها در سلول‌های طبیعی وجود ندارد.

      اما به تازگی محققان کالج پزشکی آلبرت اینشتین نیویورک در آمریکا از روش‌هایی جدید برای ارزیابی جهش‌های ژنتیکی در میان سلول‌های افراد سیگاری و غیرسیگاری استفاده کردند.

      آن‌ها دریافتند افراد سیگاری، جهش بسیار شدیدتری در سلول‌های ریه خود در مقایسه با افراد غیر سیگاری داشتند؛ هرچند افرادی که اعتیاد شدیدتری به سیگار داشتند، جهش بیشتری نسبت به افرادی که اعتیاد کمتری دارند، نداشتند.

      محققان در این پژوهش، از ۳۳ نفر نمونه‌های سلول‌های ریه را گرفتند از جمله:

      • ۱۲ بزرگسال در سنین بین ۱۸ تا ۸۶ سال که سابقه سیگار کشیدن نداشتند.
      • ۲ نوجوان بدون سابقه سیگار کشیدن
      • ۱۹ سیگاری از جمله ۷ نفر که قبلا سیگاری بودند و ۱۲ نفر که در زمان کنونی سیگار می‌کشیدند و سنینی بین ۴۴ تا ۸۱ سال داشتند.

      تاثیر سیگار بر سرطان ریه

      تاثیر سیگار کشیدن بر سرطان ریه هم عمیق است و هم هشداردهنده. دود تنباکو حاوی بیش از 7000 ماده شیمیایی است که بسیاری از آن‌ها سرطان‌زا هستند. هنگامی که این سموم استنشاق می‌شوند، به بافت‌های حساس ریه‌ها آسیب می‌رسانند و منجر به جهش‌هایی می‌شوند که می‌توانند باعث ایجاد سرطان شوند. در واقع، سیگار کشیدن مسئول حدود 85 درصد از کل موارد سرطان ریه است.

      با این حال، درک این تاثیر، درهای فواید قدرتمندی را نیز باز می‌کند - به ویژه برای کسانی که تصمیم به ترک سیگار می‌گیرند یا هرگز شروع به آن نمی‌کنند.

      سیگار و سرطان ریه

      فواید ترک سیگار

      کاهش خطر ابتلا به سرطان: ترک سیگار به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می‌دهد. پس از ده سال بدون سیگار، این خطر به نصف فرد سیگاری می‌رسد.

      بهبود عملکرد ریه: ظرف چند هفته پس از ترک سیگار، ظرفیت ریه‌ها بهبود می‌یابد و تنفس آسان‌تر شده و سطح انرژی افزایش می‌یابد.

      تقویت سیستم ایمنی: بدن غیرسیگاری به طور موثرتری با بیماری‌ها مبارزه کرده و سریع‌تر بهبود می‌یابد.

      بهبود کیفیت زندگی: سرفه‌های کمتر، بهبود حس چشایی و بویایی و افزایش طول عمر.

      متخصص ریه در یاسوج با بهترین متخصصین با دانش با ارائه بهترین خدمات خود به بیماران و درمانی تضمین شده.

      نظری که راجب سیگار و سرطان ریه بیان شده 

      بر اساس این گزارش، افراد سیگاری در این پژوهش مقدار متفاوتی سیگار می‌کشیدند؛ به طوری که اعتیاد از ۵.۶ تا ۱۱۶ پاکت سیگار را گزارش کرده بودند.

      در پایان محققان اعلام کردند جهش‌های سلول ریه انسان با افزایش سن انباشته می‌شوند و افراد سیگاری جهش بیشتری نسبت به افراد غیر سیگاری داشتند.

      با این حال، این محققان اعلام کردند شمار قابل توجهی از جهش‌ها را در ژن‌های محرک سرطان مانند ژن «Notch۱» مشاهده نکردند.

      این محققان اظهار کردند جالب‌ترین یافته آن‌ها در خصوص سطح تناوب جهش سلولی در افرادی بود که بیش از ۲۳ پاکت سیگار در سال می‌کشیدند؛ به طوری که آن‌ها دریافتند اعتیاد شدید به سیگار لزوما با جهش بیشتر در مقایسه با افرادی که اعتیاد کمتری دارند، محسوب نمی‌شود.

      آن‌ها همچنین گفتند فراوانی جهش ارتباطی با بروز سرطان ندارد؛ چرا که تناوب جهش‌های رخ داده در بیماران مبتلا به سرطان با افرادی که سرطان ندارند، تفاوت معناداری ندارد.

      سیگار و سرطان ریه

      اگرچه این محققان اعلام کردند فراوانی جهش، ارتباطی با بروز سرطان ندارد؛ اما برای جمع بندی تحقیقاتشان گفتند سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان ریه را با افزایش تناوب جهش‌های ژنتیکی افزایش می‌دهد. آن‌ها در عین حال اعلام کردند علت آن که چرا تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد از سیگاری‌ها به سرطان ریه مبتلا می‌شوند نیز احتمالا بخاطر «سیستم بازسازی دی ان ای» افراد سیگاری و یا «سیستم سم زدایی» بدن این افراد از دود تنباکو باشد.

      این محققان در پایان اعلام کردند تحقیقاتشان مبنایی منطقی را برای ارزیابی بیشتر عوامل خطر ابتلا به سرطان ریه به دست خواهد داد.

      دریافت نوبت از متخصصین در یاسوج از وبسایت نوبت دهی پزشکان در یاسوج وبسایت نوبت.نت بهترین وبسایت نوبت دهی پزشکان.